2016. június 11., szombat

Hillary nyerésre áll

Az Ipsos közvéleménykutató és a Reuters hírügynökség közösen készíttetett felmérése szerint a demokraták várható elnökjelöltje elég jelentős előnnyel vezet Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje előtt.


amerikai elnökválasztás, Hillary Clinton, Donald Trump, Fehér Ház,
Hillary Clinton; ő lehet az USA első női vezetője — Fotó: Paul Buck/EPA/MTI
Ez az első felmérés szerint, amelyet azután készítettek, hogy Obama elnök nyilvánosságra hozta: Clinton elnökjelöltségét támogatja.

  • a megkérdezettek 46 százaléka Hillary Clintont támogatja;

  • kevesebb mint 35 százalékuk látná szívesen Donald Trumpot a Fehér Házban;

  • csaknem húsz százalékra tehető azok aránya, akik egyik jelöltet sem akarják az Egyesült Államok elnökének.

Clinton egyébként nagyjából ugyanilyen arányban vezetett egy héttel ezelőtt is, amikor azonban még nem rendelkezett az elnökjelöltséghez szükséges megfelelő számú kongresszusi küldött támogatásával. Kedden a hat szövetségi államban tartott előválasztásokon négyben ő győzött, ezzel végleg bebiztosította magának a demokraták elnökjelöltségét, amelyet azonban hivatalosan csak az elnökjelölt-állító kongresszus után kaphat meg.

Trump az előválasztási folyamat során többnyire lemaradt Clinton mögött, csak egyszer sikerült ledolgoznia két számjegyű hátrányát, sőt, rövid időre még meg is előznie népszerűségben és elfogadottságban Hillary Clintont.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI