2016. június 20., hétfő

Halált hozott az ítéletidő Erdélyben

Két halálos áldozatot is követelt az Erdélyen átvonuló vasárnap esti vihar.


ítéletidő, vihar, extrém időjárás, viharriadó,
Képünk illusztráció — Fotó: Komka Péter/MTI
A Temes megyei Perjámoson villámcsapás ölt meg egy pásztort, a Maros megyei Marosvécsen pedig egy kétéves kislány halt meg, miután fa dőlt a gépkocsira, amelyben szüleivel utazott.

A tornádószerű vihar a Maros megyei Kutyfalván és a szomszédos Marosdátoson okozta a legnagyobb károkat. A két faluban több mint 300 ház tetőszerkezete sérült meg. Az orkánerejű szél elragadta a tetőcserepeket. A vihar Kutyfalván alig tíz perc alatt hét házat teljesen tető nélkül hagyott, és két templom tornyának a fedelét is letépte. Marosdátoson öt ház maradt teljesen tetőzet nélkül.

A vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, és egy furgont is felborított. Maros megyében 60 település maradt áram nélkül.


Még nincs vége 


A romániai meteorológiai szolgálat hétfőn újabb első fokú — sárga jelzésű — figyelmeztetést bocsátott ki Partiumra, Bánságra és Erdély nyugati megyéire.

  • kedden 11 óráig heves esőzések, viharok várhatók;

  • a csapadékmennyiség helyenként akár a négyzetméterenkénti 50 litert is meghaladhatja.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI