2016. június 20., hétfő

Halálos fenyegetést kapott a román szövetségi kapitány

EURO 2016, Románia, Anghel Iordănescu, Pro Sport, Gazeta Sporturilor, amenintare iordanescu
Anghel Iordănescu
Fotó: Jurij Kocsetkov/EPA/MTI
Romániában erős indulatokat váltott ki a labdarúgó-válogatottal szemben a franciaországi Európa-bajnokságon Albániától elszenvedett vasárnap esti 1-0-s vereség, s az ezzel együtt járó kiesés.


A román sajtó egybehangzóan csúfos kudarcként értékelte a válogatott szereplését. „siralmas”, „kínos”, „szégyenletes” — ilyen jelzőkkel illették a vezető sportlapok az Albániától elszenvedett vereséget, megemlítvén, hogy a balkáni csapat legutóbb 68 éve tudta legyőzni Romániát.

A Pro Sport és a Gazeta Sporturilor egyaránt úgy fogalmaz, hogy a válogatottat egy szerény képességű csapat küldte haza az Európa-bajnokságról.

Mindkét lap az elhibázott taktikát, az óriási bakikat és az önbizalomhiányt tartja a kudarc okának. A sporttelevíziók kommentátorai elsősorban Anghel Iordănescu szövetségi kapitányt hibáztatták.

A trénernek sokan rótták fel, hogy a mérkőzéseken csak rövid időre küldte a pályára a 36 éves Lucian Sânmărteant, akivel a román válogatott kreatívabb, támadóbb szellemű futballt játszhatott volna. A kommentátorok úgy látták, hogy a játékosok sem tettek meg minden tőlük telhetőt azért, hogy a csapat továbbjusson a csoportból.

Iordănescu hétfőn halálos fenyegetést is kapott. Bukarestben bekísértek a rendőrségre egy férfit, aki a segélyhívó számra telefonálva azt közölte, hogy ki fogja végezni a trénert.


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI