2016. június 6., hétfő

Egy utolsó próbálkozás Marosvásárhelyért

Megóvja a marosvásárhelyi polgármester-választás eredményét Soós Zoltán független jelölt, aki 1705 szavazattal maradt alul Dorin Florea román jelölttel szemben — közölte hétfőn a magyar jelölt sajtóirodája.


önkormányzati választások, Marosvásárhely, Soós Zoltán, Dorin Florea, Románia,
Soós Zoltán — Forrás: Facebook/Soós Zoltán
A sajtónak eljuttatott közlemény szerint választási „csalás alapos gyanúja” miatt nyújtják be kedden az óvást, aznap délig pedig várnak minden olyan tárgyi bizonyítékot a választópolgároktól, amelyekkel meg lehet erősíteni az óvást.

A mindhárom erdélyi magyar párt — RMDSZ, EMNP és MPP — által támogatott független jelölt stábja szerint kérdőjelek merültek fel az érvénytelen szavazatokkal kapcsolatban, amelyek száma körülbelül ugyanannyi, mint az első két jelölt közötti különbség.

Eszerint az érvényes és érvénytelen szavazatokat tartalmazó űrlapokat, valamint az eredményekről kiállított jegyzőkönyveket lezárt és lepecsételt mappában kellett volna továbbítaniuk a szavazókörzetek elnökeinek a városi választási iroda székhelyére, amely a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban működik.

Soós kampánystábja szerint több pecsét nélküli vagy felnyitott és újrapecsételt, a szavazókörzetek által érvénytelennek nyilvánított szavazóűrlapokat tartalmazó mappát szállítottak a városi választási irodába, ami szerintük megteremtette a csalás lehetőségét.

Azt is a rendellenességek között említik, hogy a Civil Elkötelezettség Mozgalom megfigyelői és Soós Zoltán szavazóbiztosai által tett feljelentések nem jutottak el a városi választási bizottságokhoz. A feljelentéseket a szavazókörzetekben tapasztalt rendellenességek miatt nyújtották be a megfigyelők és a szavazóbiztosok.

A vasárnapi önkormányzati választáson a 2000 óta hivatalban levő Dorin Florea 27 262 szavazatot kapott, a második helyen végző Soós Zoltán 25 557 voksot gyűjtött.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI