2016. június 14., kedd

Döbbenetes dolgok derültek ki az orlandói mészárlóról

Több amerikai napilap közölt interjúkat a tragédia szemtanúival, illetve a melegek orlandói közösségeinek tagjaival.


Pulse, orlandói mészárlás, Omar Mateen, homoszexualitás, Orlando, Florida,
Omar Mateen; mégsem a homoszexuálisok elleni gyűlölet vezette?
Forrás: My Space/AP
A megszólaltatottak beszámolói egyelőre magyarázattal nem szolgálnak, viszont tovább mélyítik a rejtélyt: vajon mi motiválhatta Omar Mateent, aki vasárnap hajnalban legalább 49 embert gyilkolt meg Orlando legnépszerűbb melegbárjában?

Törzsvendég volt a Pulseban


A férfi többnyire félrevonulva iszogatott, kevéssé barátkozott, és rabiátus természetűnek ismerték meg. Amikor lerészegedett, akkor kifejezetten lármás és agresszív emberré változott.
Valójában nem sokat beszélgettünk vele. Tudtuk, hogy felesége és kisgyermeke van, időnként mondott valamit az apjáról — mesélte az Orlando Sentinelnek az egyik klubtag, Ty Smith, aki szerencséjére szombaton éjjel nem volt ott a lövöldözés helyszínén.
Chris Callen a CNN hírtelevízió esti műsorában arról számolt be, hogy Mateen az elmúlt három évben rendszeresen, havonta egyszer vagy kétszer járt a klubba.

Mindkét riportalany elmondta, hogy már jó ideje megszakították a kapcsolatot Mateennel, nem is álltak szóba vele, mert amikor egyszer egy vallási tartalmú megjegyzést tettek, Mateen kést rántott elő. Szerencsére nem használta. A klub harmadik tagja szerint Mateen néhányszor férfitársaságban érkezett a szórakozóhelyre.

Meleg volt?


  • a helyi homoszexuális közösség több tagja is arról számolt be, hogy Mateen regisztrálva volt egy melegeknek szánt ismerkedési oldalon;
  • egy volt osztálytársa azt nyilatkozta, hogy már az iskolában nyílt titokként kezelték, hogy Mateen homoszexuális;
  • az FBI által lefoglalt számítógépéből kiderült az is, hogy — az apja elmondása szerint erősen homofób — férfi előszeretettel böngészett kifejezetten homoszexuálisoknak szóló weboldalakat.
A vasárnap hajnali öldöklésben negyvenkilencen vesztették életüket, ötvenhárom sebesültet ápolnak kórházban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.