2016. június 11., szombat

Bevezetnék a 30 perces tanórát

A tervek szerint harmincperces tanórák lesznek az általános iskola első és második osztályaiban a jövőben — írja a Magyar Idők.


oktatás, Magyarország, általános iskola, alaptanterv,
Fotó: Komka Péter/MTI
Palkovics László a magyar kormány oktatásért felelős államtitkára a lapnak elmondta: nincs szükség a 45 perces órákra, mert az óvoda utáni első két iskolai évben fontos, hogy a kisdiákok ne legyenek túlzott mértékben leterheltek.
Ha lerövidülnek a tanórák, a pedagógus szabadon dönthet majd arról, mit csinál a gyermekekkel a fennmaradó időben. A fennmaradó időben például kiviheti őket játszani — mondta az államtitkár.
Palkovics azt is elmondta, a jövő év végére elkészül az új Nemzeti alaptanterv, amelynek alapján jelentősen csökken a kötelező óraszám, és a szaktárca javaslatai közt szerepel, hogy nagyobb szülői beleszólást biztosítsanak a választható tantárgyak körének meghatározásába.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.