2016. május 27., péntek

Új szakasszal bővül az észak-erdélyi autópálya

Az észak-erdélyi autópálya újabb — Kolozsvártól nyugatra eső — szakaszának megépítésére kötött szerződést a romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR).


észak-erdélyi autópálya, Erdély, infrastruktúra, CNADNR, Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro SpA, Viaponte Rom
Forrás: Facebook/CNADNR
A szerződés értelmében az olasz Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro SpA és a román Viaponte Rom cégek konzorciuma építheti a Magyarnádas és Nádasszentmihály közötti 16,8 kilométeres szakaszt.

A pályaépítés nettó 446,12 millió lejes kivitelezési díját a román állami költségvetésből biztosítják. A kivitelezőnek hat hónap alatt kell elkészítenie a terveket, és további egy év áll rendelkezésére az út megépítésére.

A pályaszakasz Zilah irányába hosszabbítja meg az észak-erdélyi autópálya Kolozs megyei szakaszát. A pályának jelenleg a Kolozsvár mellett elhaladó 52 kilométeres Gyalu-Aranyosgyéres szakasza használható, de még ezen a részen sem épültek ki a pihenőhelyek.

Az új és a meglévő pályaszakasz összekapcsolásához meg kell építeni a gyalui Szamos-hidat, és át kell adni a jelenleg épülő 8,7 kilométeres Gyalu-Magyarnádas szakaszt. A részben megépült Szamos-híd befejezésére még nem választották ki a kivitelezőt, a Gyalu-Marnádas szakaszt áprilisban kellett volna átadni, de várhatóan csak az év végére készül el.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI