2016. május 24., kedd

Robbanás történt az EgyptAir fedélzetén

Nevük elhallgatását kérő egyiptomi törvényszéki szakértők közölték: biztosak abban, hogy robbanás következtében zuhant a Földközi-tengerbe a múlt héten az EgyptAir Párizs-Kairó járata.


Egyiptom, EgyptAir, MS804, repülőgép szerencsétlenség,
Az EgyptAir emblémája — Fotó: Raphael Satter/AP/MTI
A szakemberek az emberi maradványok méretéből vonták le a következtetést: ilyen mértékű pusztítást csak egy detonáció okozhatott.

A robbantás apró darabokra szakította az embereket, a maradványok között nem is található egész emberi testrész, egy kéz vagy egy fej  közölte a Kairóba küldött 80 darab emberi maradványt személyesen is megvizsgáló szakértő az AP hírügynökséggel.

A Reuters hírügynökség ezzel szemben — szintén névtelen forrásokra hivatkozva — azt írja: a törmelékek között nem találtak semmilyen robbanószerkezet-maradványt.

Egy másik szakértő ugyanakkor úgy vélekedett, hogy az emberi maradványok és az eddig talált törmelékek méreteiből kiindulva nem lehet csupán egy bomba felrobbanásra leszűkíteni a gép lezuhanásának okait. 

Az egyiptomi hatóságok még mindig keresik a gép fekete dobozát, amely egyértelmű magyarázatot adhat az eltűnésre és a tengerbe zuhanásra is. A hatóságoknak azonban sietniük kell: a víz mélyére lesüllyedt adóvevő doboz már csak 30 napig képes rádiójeleket sugározni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.