2016. május 6., péntek

Quimby: Forradalom | a7dala

Az idén fennállásának 25. születésnapját ünneplő Quimby hamarosan új stúdiólemezzel jelentkezik — a lemezt beharangozó felvétel premierjére a Recorderen került sor ma reggel.


Forradalom, Kiss Tibor, Quimby, zene,

A Forradalom című szerzemény nem hazudtolja meg címét, valóban forradalmi hevületű, nyers, ősi erejű felvétel.
Ez a dal a nyers eleven energia. Az elnyomottak és a hatalom feszültsége. Az egyes ember harca éppúgy benne van, mint a világjobbító szándék. Közben történetet mesél. A miénket és másokét is. Akit ez a dal élénkít, az még remél. Pozitív forradalmi rock and roll. Így éreztem magam 17 évesen. (...) Persze kicsit ironikus a hangvétel, mert ismert út, hogy az egykori forradalmárokból sokszor idővel diktátorok lesznek, vagy a lakájokból királyok — mondta a Bernhard Hahn producerrel rögzített forradalmi lendületű felvételről Kiss Tibor a Recordernek.

Májusban a zenekar előtt tisztelgő album jelenik meg, a Tükröm, tükröm című lemezen 25 év Quimby dalait 16 zenekar eleveníti fel. A zenekar május 16-án kezdi tavaszi vidéki turnéját Esztergomban, a jubileumi év pedig majd november 26-án tetőzik a Budapest Sportarénában.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Recorder