2016. május 8., vasárnap

Példaértékű gesztus a muszlim vendégdiákok részéről

A Care2Travel Egyesület által koordinált muszlim, hindu és baptista vallású katari egyetemisták csoportja több helyi önkéntessel együtt kitakarították a csíksomlyói Barátok feredőjét — olvasható a szervezet szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.


Care2Travel, Csíksomlyó, csíksomlyói búcsú, önkéntesség, pünkösd, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Szent István gyermekotthon,
Fotó: Care2Travel Egyesület
Mint írják, a 19 és 22 év közti vendégdiákok „tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak az önkéntes munka népszerűsítéséhez”.

Még három nap áll előttük: a 8 napos programjuk lejártával, május 12-én, csütörtökön reggel hazautaznak.

Addig is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István gyermekotthonának zödségeskertjében magyarországi kertész önkéntesekkel végeznek mezőgazdasági munkálatokat, angol társalgási programokban és egyéb önkéntes munkákban vesznek részt.

A közlemény szerint a vendégdiákok jól érzik magukat, szerintük a székely emberek nagyon kedvesek, nyíltak, segítőkészek és meglepődésükre sokan vannak, akik tudnak angolul kommunikálni. Négynapos ittlétük során koncerteken vettek részt, helyi önkéntesek csoportjaival találkoztak és szeretik, hogy élet van a városban, továbbá nagyon kíváncsiak történelmünk és kultúránk sokszínűségére.

Sajnos a mögöttük és előttük lévő pár nap nem volt és lesz elég, ahhoz, hogy elmélyítsék az itt élők mindennapjainak sajátosságait, de mindenképp fontosnak tartják, hogy bepillantást nyerhettek egy általuk eddig kevésbé ismert, de most már sokszínűnek és értékesnek tartott kultúrába — áll a Care2Travel közleményében.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: közlemény/Care2Travel