2016. május 20., péntek

Orbán: Clintonból Soros beszél

A minap Bill Clinton volt amerikai elnök „putyinizálódással” vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot.


Magyarország, Bill Clinton, Soros György, Orbán Viktor, menekültválság,
Orbán Viktor — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Erre reagálva a magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy a magyarok több tiszteletet várnak el az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől.

De így vannak ezzel a lengyelek is, mondta Orbán, majd megjegyezte, tetszik neki, amit Jaroslaw Kaczynski, a lengyelországi kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke mondott az ügyben, vagyis hogy Bill Clintonnak orvoshoz kell fordulnia.

Orbán szerint a Magyarországra, Lengyelországra és általában Közép-Európára tett negatív megjegyzések, amelyek megszaporodtak a migránsválság óta, nem véletlen elszólások. Ugyanis „a Demokrata Párt vezetői mögött (...) Soros Györgyöt kell látnunk”, aki azt hirdette meg, hogy minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot Európába — mondta, hangsúlyozva, hogy Magyarország akadályát jelenti ennek a Soros-féle amerikai tervnek.

A kormányfő ezek alapján Bill Clinton szavait úgy kommentálta:
„A száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé."

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI