2016. május 20., péntek

Orbán: Brüsszel meg fog hátrálni

A népszavazás az egyetlen olyan dolog, amelyet Brüsszelben sem lehet félvállról venni — mondta a kvótareferendum ügyében a magyar kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Brüsszel, Európai Unió, kvótareferendum, Magyarország, menekült-kvótarendszer, menekültválság, Orbán Viktor,
Orbán Viktor — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Orbán szerint, ha sikeres lesz a magyarországi referendum, „Brüsszel meg fog hátrálni”.
A magyar kormány egy demokratikus Európai Uniót akar, amelynek a belső viszonyait, életszabályait, etnikai összetételét, kultúráját az európaiak határozzák meg, nem pedig egy brüsszeli bürokratikus elit, amely jelenleg az európai népek akarata ellenére cselekszik — fejtette ki.
Hozzátette, az ellenőrizetlen bevándorlást nem emberi jogi, hanem biztonsági kérdésnek tartja. „Senki sem akarja odaadni a lakásának kulcsait vadidegen embereknek” — fogalmazott. Orbán szerint ha Magyarország megengedné a betelepítést, 10-20 év múlva nem lehetne ráismerni Budapestre és más magyar nagyvárosokra.

A kontinens demográfiai helyzetével kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: fel kell tenni a kérdést, hogy akar-e Európa részt venni egy népesedési versenyben.


„Miért kellene nekünk ugyanolyan sebességgel növekedni népesség szempontjából, mint azt a világ más országai teszik?” — kérdezte. Szerinte Európa a mai népességével vagy valamivel kisebb létszámmal is élhető, életképes és fenntartható.

„Az valóban jobb lenne, ha több fiatal lenne, de ez csak családpolitikával érhető el” — hangsúlyozta.

Magyarországon „ha megtaláljuk azokat a gazdasági eszközöket, hogy a családok úgy érezzék, tudnak boldogulni két, három, négy, öt gyermekkel is, akkor szerintem ezt majd vállalni fogják. (...) De ezt ne kérjék rajtam, rajtunk számon néhány év elteltével. Ehhez még kell nekünk egy-két parlamenti ciklus” — fejtette ki a miniszterelnök.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI