2016. május 20., péntek

Megtalálták a lezuhant egyiptomi gép roncsait

A csütörtök hajnalban lezuhant egyiptomi repülőgépből származó roncsdarabokat talált az egyiptomi hadsereg a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától — idézte pénteken az egyiptomi állami televízió a katonaság közleményét.


EgyptAir, repülőgép szerencsétlenség, Egyiptom, MS804
Az EgyptAir egyik utasszállító repülőgépe a kairói repülőtéren — Fotó: Haled el-Fiki/EPA/MTI
A híradás szerint az egyiptomi haditengerészet átfésüli a térséget, hogy megtalálja a gép fekete dobozait.

A szűkszavú közlemény nem tér ki arra, hogy a gép mely darabjára bukkant a hadsereg.

Továbbra sem tudják, mi okozta a szerencsétlenséget 


Az egyiptomi hatóságok már az eltűnés napján valószínűsítették, hogy a gép lezuhant, de hogy miért, azt továbbra is csak találgatni lehet.


Seríf Fathi egyiptomi légi közlekedési miniszter úgy fogalmazott, hogy semmilyen lehetőséget nem zárnak ki, terrortámadásét sem, és utóbbinak nagyobb a valószínűsége, mint hogy műszaki hiba okozta a katasztrófát.

A Reuters hírügynökség viszont névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesekre hivatkozva közölte pénteken, hogy műholdfelvételek előzetes elemzése nem erősíti meg azt a gyanút, hogy robbanás történt volna a gép fedélzetén.

A pilóták az eltűnés előtt nem adtak le vészjelzést. Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter szerint az utasszállító a lezuhanás előtt hirtelen kanyarokat hajtott végre, miközben jelentősen veszített repülési magasságából.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI