2016. május 31., kedd

Megérkezett Székelyföldre Károly herceg

Amint azt mi is megírtuk, hétfő délután egy rövid bukaresti kitérővel kezdetét vette a brit trónörökös immár hagyományosnak mondható évi erdélyi látogatása. 


Charles herceg, Erdély, Károly herceg, magyarság, Románia, Székelyföld, Zalánpataka,
Károly herceg Zalánpatakon — Fotó: Kátai Edit/MTI (a kép a tavalyi látogatás alkalmával készült)
A walesi herceg a román fővárosban Klaus Iohannis államfővel, Dacian Cioloș miniszterelnökkel és Mihály király lányával, Margit hercegnővel találkozott, ezt követően Háromszékre utazott

Károly herceg, aki magánúton van Erdélyben, a zalánpataki birtokán szállt meg, amelyet 2008-ban vásárolt, és ahová rendszeresen ellátogat az utóbbi években május végén vagy június elején.

A következő napokban „a hazajáró vendég” Brassó megyei Szászfehéregyházára utazik, ahol csütörtökön felavatja a The Prince of Wales's Training Centre nevet viselő képzési központot, ahol mesterségeket oktatnak. Az eseményre a walesi trónörökös alapítványának évfordulója alkalmából kerül sor.


A Walesi Herceg Alapítványt tavaly jegyezték be, célja a műemlékvédelem, a mezőgazdaság és a fenntartható fejlődés támogatása
Erdélyi látogatásai során Károly herceg rendszerint hagyományőrző eseményeken és rendezvényeken vesz részt, sok időt tölt a szabadban, erdei és falusi sétákra megy. Mint ismeretes, a brit trónörökös több erdélyi településen is parasztházakat vásárolt, melyeket a helyi hagyományokat szem előtt tartva újíttatott fel.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.