2016. május 19., csütörtök

Lezuhant az EgyptAir utasszállítója

A kairói légi közlekedési minisztérium a Reutersnek megerősítette, hogy az EgyptAir légitársaság csütörtökön hajnalban eltűnt gépe lezuhant a Földközi-tenger felett.


Egyiptom, EgyptAir, flightradar, repülőgép szerencsétlenség, EgyptAir crash, MS804
20 perccel leszállás előtt azonban megszűnt a kapcsolat a pilótákkal — Forrás: Twitter/Reuters
Az MS804-es számú járat 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén tegnap este 11 után néhány perccel szállt fel a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és kairói idő szerint 2 óra 45 perckor veszett nyoma.

A gép roncsait még nem találták meg; a hírügynökségek azzal magyarázzák a tárca egyértelműsítő közleményét, hogy a Párizsból Kairóba tartó MS804-es járat egyik környékbeli repülőtéren sem szállt le, és amikor nyoma veszett, mintegy 280 kilométerre volt az egyiptomi partoktól.

A személyzet nem adott le vészjelzést, amiből arra lehet következtetni, hogy hirtelen bekövetkezett esemény okozta a katasztrófát, viszont két  órával az eltűnés után az egyiptomi katonaság vészjelzést rögzített, amelyet valószínűleg a gép automatikus vészjelző rendszere adott le.
Az Airbus A320-as típusú repülőgép utoljára a görög légiirányítással beszélt, akkor még nem jeleztek rendkívüli eseményt. 20 perccel leszállás előtt azonban megszűnt a kapcsolat a pilótákkal, azután, hogy a Földközi-tenger fölött, 11 ezer méter magasan beléptek az egyiptomi légtérbe.

A brit és a görög sajtó arról írt, hogy egy görög kereskedelmi hajó legénysége „lángokat” látott a levegőben nagyjából akkor, amikor a gép eltűnt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.