2016. május 24., kedd

Kicsit meglepődtünk, mikor megtudtuk, milyen házi kedvenceket tartanak a britek

Oroszlánt, tigrist, krokodilt, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek — derült ki egy felmérésből.


állatvilág, házi kedvencek, háziállatok, Nagy-Britannia,
Vajon mi rejtőzik a takaró alatt? — Forrás: pixabay
A Press Association brit hírügynökség a Nagy-Britanniában illetékes hatóságokat felkeresve nézett utána, hogy milyen nem háziasított állatok otthoni tartására kapnak engedélyt a szigetország lakói.

Az adatok szerint pumák, hiúzok, ocelotok, viperák, struccok, aligátorok, kajmánok, fekete özvegyek, tigrisek, oroszlánok, zebrák és mérges kígyók is élnek házi kedvencként Nagy-Britanniában.

Ezen kívül 412 bölényt, több mint kétezer vaddisznót, 115 makimajmot és 15 farkast tartanak kedvencként otthonaikban a britek.

A vadállattartási engedély feltétele, hogy az igénylőknek gondoskodniuk kell a megfelelő biztonságról és külön pénzdíjat kell fizetniük.

A hatóságoktól származó adatok csak a törvényesen tartott vadállatokra terjednek ki, hogy hány állat él illegálisan a brit háztartásokban, arról nincsenek pontos információk.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI