2016. május 17., kedd

Borboly Csaba szerint Romániában nincsenek rendjén a dolgok

A Hargita megyei önkormányzat elnöke szerint rosszak a román törvények és nem megfelelő a bürokrácia, az erdélyi magyarságnak pedig ebben az „útvesztőben” kell gyakorolnia az autonómiáját.


Borboly Csaba, magyarság, Románia, kisebbségi jogok, RMDSZ,
Borboly Csaba — Forrás: RMDSZ
Borboly Csaba az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: olyan a szabályozás, hogy hiába állnak rendelkezésre források, azokat nem lehet arra fordítani, amire a legnagyobb szüksége van a lakosságnak.

Az RMDSZ politikusa hozzátette: habár a román alkotmány rögzíti a helyi autonómiát, folyamatosan korlátozzák az erdélyi magyarok joggyakorlását, így például leszedetik a kétnyelvű feliratokat és nem engedélyezik a saját zászlók használatát.

Borboly Csaba arról is beszélt: olyan beruházásokra kell költeni, amelyek javítják az életminőséget. „Nincsen rendjén”, hogy nagyon sok erdélyi magyar fiatal megbukik az érettségin, majd egyből utána kivándorol nyugatra — vélekedett.


Mindenki nyugodjon le, van megoldás!


Az RMDSZ célja a falvak fejlesztése, a városi közösségek erősítése, valamint a fiatalok szülőföldjükön tartása gazdaságfejlesztési, munkahelyteremtési intézkedések bevezetésével — hangzott el a beszélgetésben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI