2016. május 10., kedd

Álláshirdetésben keresik Faymann utódját

Werner Faymann osztrák kancellár előző napi lemondását követően azonnal felbukkant egy álláshirdetés, amelyben a lehető legkorábbi kezdéssel, teljes munkaidős foglalkoztatásban, havi 21 715 eurós bruttó fizetéssel szövetségi kancellárt keresnek.


Werner Faymann, Ausztria, osztrák kancellár, karriere.at
Werner Faymann osztrák kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke 2016. május 9-én lemondott az összes tisztségéről — Fotó: Christian Bruner/EPA/MTI
Természetesen nem hivatalosan meghirdetett pályázati kiírásról van szó, amelyben a fiktív közvetítő cég „ügyfeléről” például csupán annyit árul el, hogy az egy „közepes méretű európai ország”.
Szövetségi kancellárként a sikeres pályázó átveszi a szövetségi kabinet vezetését és felelősséget vállal a végeredményért. Izgalmas és változatos tevékenységi kör várja — olvasható a karriere.at nevű osztrák állásportálon megjelent szatirikus hirdetésben.

A kiírás szerint a politikai tapasztalat előnyt jelent, de nem feltétele a sikeres pályázatnak.


Az viszont igen, hogy a jelölt a legjobb oldalát mutassa a sajtó és a televízió előtt, hogy a büféasztaloknál csillogtassa kiváló kapcsolatépítési képességeit, hogy késznek mutatkozzon a túlórákra és ne riadjon vissza az interjúkon felbukkanó, kemény kérdésektől.

A kancellári munkával járó előnyök


A sikeres pályázó irodához jut a bécsi belváros szívében, olyan izgalmas „vállalati rendezvényeken” vehet részt, mint például egy-egy „májusfa-állítás, borfesztivál vagy útkereszteződés-átadó”, valamint „étkezési jegyekhez juthat a szövetségi kancellária menzáján”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI