2016. május 19., csütörtök

A sportközvetítések határokon átnyúló hozzáférhetőségén dolgozik a magyar kormány

A sportközvetítések határokon átnyúló hozzáférhetősége érdekében teendő uniós lépéseket sürgette Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár a témáért felelős uniós biztossal való csütörtöki találkozóján — közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.


M4 Sport, média, tévé, Bajnokok Ligája, F1, közvetítési jogok,
Visszatérnék végre a magyar közvetítések? — Forrás: YouTube
Günther Oettinger digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos hivatalos látogatást tett Magyarországon, az államtitkár ennek keretében találkozott vele.

Takács Szabolcs az egységes uniós szabályozás kialakítását célzó magyar szövegjavaslatokat is átnyújtotta az uniós biztosnak.

A Miniszterelnökség szerint unió-szerte súlyos problémát jelent az indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozások egy speciális esete, a sportközvetítések határon átnyúló sugárzásának korlátozása. Ennek az oka, hogy az unió területén a sportműsorok — olimpiai játékok, világbajnokságok, Európa-bajnokságok, Bajnokok Ligája — élő közvetítésének jogát a sportesemények jogtulajdonosai területi alapon értékesítik a műsorsugárzó szervezeteknek.

A jogtulajdonosok és a műsorsugárzó szervezetek között létrejött szerződések arra kötelezik az utóbbiakat, hogy az adott sportközvetítés vételét, illetve elérhetőségét csak az adott tagállam területére korlátozzák.


Mivel a tagállamok tévétársaságai a saját sportolóikra fókuszálva állítják össze a műsorfolyamot, ha egy uniós polgár nem otthonában, hanem egy másik tagállamban van, nem tudja követni az adott világversenyen résztvevő nemzeti sportolók teljesítményét. Ez „aláássa” az egységes piac uniós vívmányát — tették hozzá.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI