2016. április 18., hétfő

Visszaülhet polgármesteri székébe Antal Árpád

A sepsiszentgyörgyi polgármester ellen indított bűnvádi eljárás vezető ügyésze pozitívan bírálta el az elöljáró ügyvédje által benyújtott kérvényezést: visszavonta a tisztség gyakorlásától való eltiltást.


Antal Árpád, DNA, hivatali visszaélés, Sepsiszentgyörgy, Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank,
Antal Árpád újabb mandátumért indul a júniusi polgármester-választáson
Fotó: Kátai Edit/MTI
A polgármester elleni kényszerintézkedések ezzel nem szűnnek meg teljesen — érvényben marad a hatvan napra szóló bírósági felügyelet —, ám ez nem jelent akadályt abban, hogy hatáskörét gyakorolja.

A fejleményről maga Antal Árpád számolt be a sepsiszentgyörgyi városházán tartott hétfői sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a déli órákban érkezett a bukaresti ügyészségről a hivatalos tájékoztatás arról, hogy jóváhagyták a kérését, és feloldották a hivatal betöltésére vonatkozó tiltást. 

Antal Árpád köszönetet mondott azoknak, akik nélküle is működtették a hivatalt az elmúlt két hónapban.
Köszönöm a szentgyörgyieknek. Ez olyan város, ahol bármi van, az élet tovább tud menni. Senki nem pótolhatatlan — jelentette ki Antal Árpád.
Hozzátette, az ügyészségi döntés lehetővé teszi, hogy egy újabb mandátumért szálljon versenybe a június 5-i önkormányzati választásokon. Megjegyezte: megható volt látni, hogy több mint tízezren írták alá a jelöltségét támogató íveket. Ez a szám több mint hússzorosa annak, ami a jelöltséghez szükséges lett volna.

Antal Árpád megemlítette, a két hónap alatt, míg nem tölthette be a hivatalát Sepsiszentgyörgy román nemzetiségű polgárainak és román önkormányzati képviselőinek a szolidaritását is érezte. „Az az egység, amit mindig fontosnak tartottunk, ennek az ügynek a kapcsán egy kicsit megerősödött” — jelentette ki a polgármester.
Antal Árpád ellen február közepén indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség, mely azzal gyanúsítja, hogy az eredeti rendeltetéstől eltérő célra használt fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) felvett hitelt, amelyet közpénzből kell visszafizetni.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI