2016. április 4., hétfő

Újabb öt évre kapott akkreditációt a Sapientia

A Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (ARACIS) újabb öt évre akkreditálta a magyar állami támogatással működő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet (EMTE).


Sapientia, oktatás, magyarság, EMTE, Csíkszereda, csíki sapientia
Az egyetem csíkszeredai székhelye — Forrás: sapientia.ro
A Sapientia EMTE időszakos felmérését 2015 decemberében végezték el.

A 13 tagú szakértői bizottság elnöke Dr. Gheorghe Grigoraș, a jászvásári Alexandru Ioan Cuza egyetem professzora volt, tagjai pedig jeles romániai és külföldi professzorok, valamint az országos hallgatói szervezetek két képviselője.

A bizottság a kolozsvári, marosvásárhelyi és csíkszeredai egyetemi helyszíneken tett háromnapos látogatása során a teljes intézmény minőségi felmérése mellett öt alapképzési szakot is újra értékelt. A szakértői véleményezés nyomán az ARACIS tanácsa múlt héten hozott döntést az intézmény további öt évre szóló akkreditálásáról.
A 2001-ben indult erdélyi magyar felsőoktatási intézmény végleges akkreditációját 2012-ben szavazta meg a román parlament. Az intézmény négy oktatási helyszínen (Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön), 31 alapképzési szakon és 11 mesteri szakon nyújt képzést.
A 2015-2016-os tanévben 350 oktató tanít, és 2225 hallgató tanul az egyetemen. Az intézményben eddig 12 évfolyam végzett, 3747 hallgató szerzett oklevelet.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.