2016. április 18., hétfő

Szent György Napok 2016 — A teljes program

Mintegy háromszáz programot kínál a 25. Szent György Napok rendezvénysorozata.


Szent György Napok 2016, 25. Szent György Napok, kultúra, irodalom, sport, koncert, Bogányi Gergely, Bonnie Tyler,
Erdély egyik legrégebbi és legnagyobb városünnepe idén új arculattal jelentkezett — Forrás: Facebook
Az április 24-ig tartó rendezvénysorozat idén is a találkozások nagy ünnepe lesz — ilyenkor nagyon sokan jönnek haza a külföldre kitelepedettek közül.

A rendezvény első hat napján idén is a kultúráé lesz a főszerep.


A városnapokat Bogányi Gergely zongoraművész koncertje nyitotta, amely azért rendkívüli, mert a művész először játszott Romániában a tavaly bemutatott, saját fejlesztésű zongoráján.

Koncertet ad Rákász Gergely orgonaművész is, de fellép a sepsiszentgyörgyi közönség előtt a Nagyváradi Állami Filharmónia Michael Haydn Kamarazenekara is.

Négy vendég színtársulat — közöttük a Veszprémi Petőfi Színház — hét előadást játszik, emellett hét bábszínház 15 előadást mutat be.

A Szent György Napok irodalmi programjait a helyi Bod Péter Megyei Könyvtár szervezi.


Ennek keretében lesznek író-olvasó találkozók, kortárs írók iskolákba látogatnak el, emellett több könyvbemutatót is szerveznek.

A jövő hét végén, a programsorozat utolsó napjain szinte folyamatosan lesznek rendezvények: öt színpadon zajlanak majd a különböző programok, és lesz például utcazene, ifjúsági udvar, valamint kézműves vásár, amelyen mintegy kétszáz népművész vesz részt.

A könnyűzenei kínálat is gazdag a Szent György Napokon, fellép többek között Bonnie Tyler, a Balkan Fanatik, a Pokolgép, a Karthago, a záró esten pedig a legismertebb LGT-dalokat fogja játszani a legendás együttes több tagja a Zenevonat című produkció keretében.

Blueskocsma is működik majd a rendezvény idején, és dzsesszkoncerteket is hallgathat a közönség, fellép többek között a Románia egyik legjobb dzsesszénekesének tartott Luiza Zan is.

A rendezvény részletes programja a ITT érhető el.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.