2016. április 1., péntek

Ráduly Róbert újra ringbe száll a polgármesteri tisztségért

A korábbi bejelentésekkel ellentétben mégis Ráduly Róbert lesz az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje.


Csíkszereda, Ráduly Róbert, Borboly Csaba, RMDSZ, önkormányzati választások,
Ráduly Róbert — Fotó: Veres Nándor/MTI
A csütörtökön meghozott döntése ismertetésére Füleki Zoltánt, a szövetség csíkszeredai szervezetének elnökét hatalmazta fel a volt városvezető.

A szervezeti elnök elmondta, Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke  aki korábban jelöltette magát a tisztségre — csütörtökön is megerősítette, hogy visszalép, ha Ráduly vállalja a jelöltséget.

Hétfőn kezdik gyűjteni az aláírásokat


Ráduly 11 évig volt Csíkszereda RMDSZ-es polgármestere, azonban tavaly júniusban lemondott a tisztségéről, miután a korrupcióellenes ügyészség hivatali visszaélés miatt vádat emelt ellene.


A büntetőper folyamatban van, de Füleki szerint ez nem akadályozhatja meg a jelölt újabb polgármesteri mandátumát, hiszen az ügy érdemi tárgyalása el sem kezdődött, és a jogerős ítéletig még évek telhetnek el. Megjegyezte: addig megilleti Rádulyt az ártatlanság vélelme.

Füleki Zoltán elmondta, hétfőn kezdik gyűjteni az aláírásokat Ráduly Róbert indulásához.
A marosvásárhelyi táblabíróság március 19-én jogerősen megszüntette Ráduly Róbert és Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester bírósági felügyeletét, és ezzel megnyitotta az utat a volt polgármester újabb jelöltsége előtt.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI