2016. április 14., csütörtök

Morning Show este kilenc után?

A Class FM szolgáltatóját a Morning Show című reggeli műsor december 30-ai és január 4-ei adásának hibás korhatár-besorolása miatt összesen egymillió forintra bírságolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.


Class FM, Morning Show, Sebestyén Balázs, médiatanács, Vadon Jani, Rákóczi Feri
Vadon Jani, Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők — Forrás: Morning Show
A médiaszolgáltatónak ebben az esetben is 16-os kategóriát kellett volna alkalmaznia a 12-es helyett, és 21 óra után közzétennie ezeket a műsorokat.

A decemberi műsorszámban a szexualitással foglalkozó részletek a témát nyersen, közönségesen, érzelemmentesen állították be, illetve egy családi tragédiát morbid humorral kommentáltak.

Az érintett januári műsorszámban egy játszóházi tömegverekedést a műsorvezetők nem ítélték el egyértelműen, amivel káros magatartásmintát sugalltak, elfogadottként mutatták be a konfliktusok erőszakos megoldási módját, emellett a csak a szexualitásra épülő, érzelemmentes kapcsolatokat ellenpontozás nélkül, trágár nyelvezettel mutatták be — áll a közleményben.

A médiatanács hangsúlyozza: a kifogásolható részek a gyerekek fejlődési szintjének nem megfelelően szóltak a kényes témákról, ráadásul mindkét adás tartalmát célzottan, szerkesztve tették közzé.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.