2016. április 19., kedd

Mi akadályozza Romániát a fejlődésben?

Miért nem halad, fejlődik ez az ország úgy, ahogy ennyi évvel a rendszerváltás után elvárnánk?


Románia, bürokrácia, hatástanulmány, közbeszerzés
Forrás: pixabay
Mindössze egy szóban elmondható, hogy a hihetetlen mértékű korrupció és lopás, a pokoli nemtörődömség és a gyalázatos hozzánemértés mellett, mi áll Románia fejlődésének útjában.

Bürokrácia

Mindezt nagyszerűen példázza az alábbi mondat. Próbálják meg egy lélegzetvétellel elmondani! Nem sikerült?! Pedig a hatóságoknak flottul megy.

Nem állt rendelkezésükre elegendő idő a megvalósíthatósági tanulmánynak jogi keretet adó előtanulmány elkészítésére, ami a projekt elindításához és a törvény által előírt közbeszerzési eljárások kiírásához szükséges ajánlólevél összeállításának elengedhetetlen feltétele.


S ha valami csoda folytán mégis túl lennénk a fenti méregdrága lépéseken, nehogy azt higgyék, hogy ezzel minden akadály elgördült a kerülőút, az autópálya vagy a kórház építése, az új parkolóhely létesítése, vagy az iskola, a játszótér felújítása elől. Ilyenkor még mindig hiányzik egy aláírás, még mindig szükség van egy újabb pecsétre, a  sokadik hivatal, huszonvalahányadik igazgatójának jóváhagyására. Így mennek a dolgok a korlátlan lehetetlenségek országában. (kerekes)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.