2016. április 26., kedd

Megműtötték Iohannist

Mindenkit megdöbbentett az elnök Facebook-oldalán megjelent hír — kívülről úgy tűnt, Iohannis jó erőben van, makk egészséges, de ismét beigazolódott „a látszat csal” örök érvényű közhely.


operatie iohannis, Klaus Iohannis, szatíra, Times New Roman, timesnewroman, Románia,
Iohannis a „műtőben” — Forrás: Times New Roman
Románia elnökén ma reggel sürgősségi műtéti beavatkozást hajtottak végre egy fővárosi márkaszervizben; a közlemény szerint a bal vállában meghibásodott szervópumpa cseréje már nem tűrt halasztást.

A szerelők, kihasználva az alkalmat, szoftverfrissítést is végrehajtottak az elnökön, lévén, hogy Iohannisznak — főként a hosszabb beszédei alatt — túl gyakran villantak fel a vészjelző lámpái.

Már az komoly meghibásodásokra utalt, hogy az államfőt tréleren szállították be. Az esős idő miatt autóvillamossági alkatrészek is sérültek, ennek ellenére a javítási munkálatokat koordináló mérnök szerint rutinbeavatkozásról volt szó csupán.

„Az elnököt elemelőre helyeztük, majd felhúztuk. Az arcát védőfóliával takartuk be, nehogy bepiszkoljuk olajjal, Minden simán ment, a beavatkozás során mindössze egy apró komplikáció lépett fel, amikor beejtettem a motorba egy éket, de hamar sikerült kivenni a tükör-mágneses kiemelővel” — nyilatkozta a Times New Roman nevű portálnak, Victor T., az egyik szerelő.

A szerelő szerint ennél sokkal nagyobb gondot jelentett Carmen asszony jelenléte, aki egész idő alatt ki-bejárt az autószerelő műhelybe, holott ezt szigorúan tiltja a rendszabályzat. Minden valószínűséggel az elnök neje amiatt aggódott, nehogy kilopják Klaus Iohannis eredeti német alkatrészeit. A szerelők elmondása szerint erre már korábban sor kerülhetett, ugyanis az elnökben Ladából származó, orosz vezérműszíj, valamint román, Dacia kerékagy volt.

„Külső megjelenésre csak jót tudok mondani, de teljesen ledöbbentem attól, amit a motorháztető alatt találtam. Általában ez a helyzet a német autókkal, megvakítanak, elbűvölnek a szépségükkel, hogy aztán egyszer csak arra ébredjünk: jól átvertek — tette hozzá a szerelő.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Times New Roman / Fordítás és adaptáció: Kerekes Gyula