2016. április 6., szerda

Magyarország törlesztette nemzetközi hiteleit

Magyarország visszafizette a 2008-ban felvett IMF-EU hitel utolsó részletét — jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.


gazdaság, Magyarország, IMF-hitel, EU-hitel, Varga Mihály. Nemzetgazdasági Minisztérium, Christine Lagarde, Nemzetközi Valutaalap
Varga Mihály — Fotó: Szigetváry Zsolt
A politikus közölte: a magyar állam már egy hete kifizette az utolsó, 1,5 milliárd eurós részletet, amelyet az EU pénzügyileg most írt jóvá.

Varga Mihály bízik benne, hogy javítja Magyarország hitelminősítői megítélését az IMF-EU hitel utolsó részletének kifizetése.

A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: kedvező lenne, ha Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója — Ciprushoz hasonlóan — gratulálna Magyarországnak is a hitelprogram lezárásához.

Kiemelte: a piaci szereplők már jobban ítélik meg Magyarországot, az ország gazdasági teljesítményét, mint a nagy nemzetközi hitelminősítők.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI