2016. április 6., szerda

Ki akarták csinálni Kövesit

Volt izraeli titkos ügynökök akarták kompromittálni Laura Codruța Kövesi román korrupcióellenes főügyészt, aki sikertelen megfélemlítési kísérletnek minősítette ezt.


Moszad, Románia, DNA, Laura Codruța Kövesi, Black Cube, DIICOT, Meir Dagan, Ron Weiner és David Geclowicz
Laura Codruța Kövesi — Fotó: Maria Ilie/Mediafax
Kövesi szerdán nyilatkozott erről, miután a Rise Project oknyomozó portál megírta, a román bíróság letartóztatott két volt Moszad-ügynököt, az izraeli Black Cube magán nyomozóiroda alkalmazottait.

A portál szerint nyomozóirodának Meir Dagan volt a tiszteletbeli elnöke a március közepén bekövetkezett haláláig. Dagan 2002 és 2011 között az izraeli titkosszolgálat igazgatója volt — írta a portál.

A szervezett bűnözés ügyeiben eljáró ügyészség szerint Ron Weiner és David Geclowicz letartóztatott volt titkos ügynököknek az volt a megbízatásuk, hogy:
  • zaklassák és háborgassák a főügyészt és a hozzá közel álló személyeket;

  • fenyegető telefonhívások és informatikai adathalászás nyomán fel törjék a Kövesihez közel álló személyek internetes postaládáját;

  • kompromittáló adatokat gyűjtsenek a főügyészről.
Daniel Horodniceanu főügyész nem közölt részleteket, mert a vizsgálat titkosítva van. Annyit elárult, hogy a vádhatóság nem tudja, kik voltak a kémkedési akció megrendelői.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI