2016. április 4., hétfő

Kedden indul Budapestről a zarándoklat Csíksomlyóra

Holnap indul Budapestről a negyven napig tartó gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra — mondta el a zarándoklatot szervező Mária Út Egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.


Mária Út Egyesület, zarándoklat, Csíksomlyó, csíksomlyói búcsú, pünkösdi búcsú,
Gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra — Forrás: Facebook/Mária-út
A zarándoklat kedd reggel indul a Normafától.

Útvonal: Budapest–Máriabesnyő–Gyöngyös–Eger–Miskolc–Tokaj–Máriapócs–Nagykárol–Zilah–Bonchida–Marosvásárhely–Sóvárad–Parajd–Gyergyóalfalu–Csíksomlyó

Szavai szerint „a zarándoklás (...) egészen különös élményt ad az embereknek”. A zarándoklat lényege a kiszakadás: van egy életünk, ami sokszor monoton, és az embereknek szükségük van a kiszakadásra, közösség kell, találkozás újakkal — fejtette ki Szabó Tamás, aki szerint a zarándoklat arra is alkalmas, hogy távolabbról nézzünk az életünkre.

A Mária Úton több nagy esemény is lesz: idén először rendezik meg a Mária maratont. Június 18-án futókból és kerékpárosokból álló csoport indul Mariazellből, akik 23 nap alatt teszik meg az 1300 kilométeres utat Csíksomlyóig.

Szabó Tamás hangsúlyozta: bárki csatlakozhat menet közben a csoportokhoz.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI/M1