2016. április 15., péntek

Iohannis elvesztette román állampolgárságát

Az ok: az elmúlt hat hónapban többnyire külföldön tartózkodott.


Times New Roman, Klaus Iohannis, alkotmány, állampolgárság, Románia,
Iohannis elutazott. Ismét — Forrás: Times New Roman
A Szeben Megyei Lakosság-nyilvántartó Hivatal figyelmeztette Klaus Werner Iohannist arra, hogy Románia alkotmánya szerint az állampolgárság gyakorlásának folyamatosnak kell lennie, különösen a választott tisztségviselők esetében.

Mivel az elmúlt hat hónap mintegy 80 százalékát külföldön töltötte, az elnököt megfosztották állampolgári jogaitól; ráadásul a hivatal hontalannak is nyilvánította Iohannist, így a pórul járt elnök többé nem léphet be Románia területére.

Iohannis urat többször próbáltuk elérni telefonon, de a vonal túlsó végén egy retardált személy válaszolt, aki folyton azt hajtogatta, hogy figyelemmel és aggodalommal követi az ügy alakulását. Nincs kivel tárgyalni. Ez egy komoly intézmény, nem engedhetjük meg, hogy bárki gúnyt űzzön belőlünk” —  mondta T. Victor, a Szeben Megyei Lakosság-nyilvántartó Hivatal igazgatója.

Ezzel az intézkedéssel hozzávetőleg 20 millió euró marad az államkasszába; további számítások azt mutatják, hogy gazdaságosabb lesz, ha az országot a Cotroceni-palota kertésze és vízszerelője irányítja, kettejüknek ugyanis csak a tömegközlekedési eszközökre kiváltott bérlet árát kell majd közpénzekből fizetni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Times New Roman / Fordítás és adaptáció: Kerekes Gyula