2016. április 20., szerda

Iohannis egybanisokkal fizeti vissza a jogosulatlanul felvasalt összeget

A román államfő valószínűleg elnöksége legnehezebb időszakát éli.


Klaus Iohannis, Times New Roman, szatíra,
Klaus Iohannisnak is maga felé hajlik a keze — Forrás: Times New Roman
Miután tavaly egy végleges bírósági határozat alapján elveszítette egyik — fáradságos tanári munkával hamis iratokkal megszerzett — nagyszebeni ingatlana tulajdonjogát, most még a bugyellárisát is jó tágra ki kell nyitnia.

Iohannisnak meg kell térítenie azt az összeget, amelyet a jogerős ítélet kihirdetése óta jogosulatlanul felvett az épületet bérlő banktól.

A kényes ügy gyors-orvoslása érdekében Iohannis első indulatában a nemzetbiztonsági tanács összehívását fontolgatta, ám végül beérte egy rövid, de tartalmas tanácskozással, amelyet az elnöki tanácsosokkal és a pénzügyminisztérium képviselőivel folytatott, és amelynek során meg kellett barátkozzon azzal a barátságtalan ténnyel, hogy számára az egyetlen jogi lehetőség, ha visszafizeti a jogosulatlanul felvett összeget.

Visszafizeti, de nem akárhogy! Az elnök bosszút áll a rendszeren: kijelentette, hogy csak egy- és tízbanisokkal hajlandó fizetni. Már beszélt is a Román Nemzeti Bank illetékeseivel, és a szállítási miniszterrel. Az előbbi intézmény a pénzérméket, a második pedig a tetemes összeg szállítására szükséges dömpereket bocsájtja az elnök rendelkezésére.

Mi több, Iohannis már arról is döntött, hogyan szerzi vissza a pénzét peren kívül: „lenyaralja” a megtérítendő 25 ezer eurót, úgy hogy ezentúl havonta elutazik majd a nejével egy, a havi bérleti díjnak megfelelő 5000 eurós „hivatalos állami látogatásra”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Times New Roman / Fordítás és adaptáció: Kerekes Gyula