2016. április 20., szerda

Havazott a Hargitán

A hirtelen lehűlés következtében havazott és havas eső hullott az éjszaka Hargita megye magasabban fekvő régióiban.


időjárás, Hargitafürdő, Székelyföld, havazás,
Hargitafürdőn is havazott (a képre kattintva követhető az élő webkamera) — Forrás: Jurnalul Național/Webcam
Szerda reggel helyenként télies útviszonyok között kellett közlekedni.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal szóvivője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy télies útviszonyok vannak: a 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tetőn, a 12C országúton, Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között, a 13A országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, valamint a 12A, Csíkszereda és Kománfalva közti országút egyes szakaszain.

A Madarasi Hargitán, illetve Hargitafürdőn is havazott.

A román meteorológiai szolgálat honlapján közölt adatok szerint reggel nyolc órakor Csíkszeredában plusz egy fokot, a Bucsin-tetőn pedig nulla fokot mértek.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint a forgalom nehézkesen haladt a reggeli órákban a 12A jelzésű országúton a Szépvíz-tetőnél, ahol a rendőrség egységei igyekeztek biztosítani az áthaladást.

Az útkarbantartók csúszásgátlóval szórják az utakat, a rendőrség pedig arra figyelmeztet, hogy mindenki vezessen óvatosan, főként azok, akik már lecserélték a téli gumiabroncsokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Székelyhon via MTI