2016. április 4., hétfő

Fotópályázatot hirdetett Székelyföld lovas portálja

Lovasok ünneplőben címmel fotópályázatot hirdet a szekelylovas.ro portál, amelyre ünnepi alkalmakkor fotózott lovas portrékat várunk.


Fotó: Fischer István Alfréd
Pályázatunkkal azt próbáljuk ösztönözni, hogy Székelyföld lovasai minél több történelmi, egyházi és helyi ünnepségen vegyenek részt lóháton, illetve, hogy ezekről az alkalmakról korhű fotók készüljenek.

A viseletnek mindenképp ünnepinek kell lennie, elfogadott a székely ruha, huszár viselet, illetve különböző vidékek hagyományos ünnepi viselete.

Két kategóriában lehet nevezni, profi kategóriában fotósok lovasokról készült fotóit várjuk, amatőr kategóriában pedig ünnepi lovas eseményeken (nemzeti ünnepek, zarándoklatok, határkerülések, búcsúk) lefotózott személyek saját lovas portréit. Mindkét esetben fel kell tüntetni a kategóriát, a helyszínt, ahol a fotó készült, illetve amatőr kategóriában a fotón szereplő lovas nevét.

A pályázaton való részvétel feltételei:

  1. A lovas székelyföldi és/vagy az ünnepi esemény Székelyföldön zajlik.

  2. A pályázó megkeresi és lájkolja a székelylovas.ro Facebook-oldalát

  3. A pályázó elektronikus formában elküldi a szekelylovas.ro e-mail címére (office@szekelylovas.ro), vagy privát üzenetben a szekelylovas.ro Facebook-oldalára a fotót/fotókat, feltüntetve, hogy melyik kategóriában pályázik.

  4. Minden pályázó legtöbb három fotót küldhet be.
A fotópályázat 2016. április 2-tól október 25-e éjfélig tart, a beérkezett fotókat neves szakértőkből álló, rangos zsűri véleményezi majd.
Grafika: Simon Ottilia

Díjak:


Profi kategória:


1. díj — A nyertes fotós részt vesz egy fotózással egybekötött két napos lovas túrán, teljes ellátással;
2. díj — A második helyezett szakmai bemutatkozási lehetőséget kap, interjú formájában a szekelylovas.ro portálon;
3-5. díj — Szekelylovas.ro feliratú tárgyakból készített ajándékcsomagok.


Amatőr kategória:


1. díj — A nyertes lovas részt vesz egy két napos lovas túrán, teljes ellátással;
2. díj — A második helyezett bemutatkozási lehetőséget kap, portréinterjú formájában a székelylovas.ro portálon;
3-5. díj — Szekelylovas.ro feliratú tárgyakból készített ajándékcsomagok.

A zsűri tagjai: Kalmár Zoltán fotóművész, Nagybánya, Gyöngyössy János illusztrátor, Homoródkeményfalva és Fischer István Alfréd, a szekelylovas.ro portál tulajdonosa.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.