2016. április 5., kedd

Érik a Ráduly-Borboly összecsapás Csíkszeredában?

Ráduly Róbert, az RMDSZ színeiben háromszor is megválasztott volt csíkszeredai polgármester megmérkőzne a szintén RMDSZ-es Hargita megyei tanácselnökkel, Borboly Csabával a júniusi polgármester-választáson.


önkormányzati választások, Csíkszereda, Ráduly Róbert, Borboly Csaba, RMDSZ,
Borboly Csaba és Ráduly Róbert különösképpen nem kedvelik egymást — Forrás: Székelyhon
A marosvásárhelyi rádiónak adott nyilatkozatában Ráduly arra kérte Borbolyt, hogy ne lépjen vissza a polgármester-jelöltségből, hanem mérkőzzenek meg a júniusi önkormányzati választáson.

„Csíkszereda megérdemelné azt, hogy döntsön: Bokor Mártont (a Magyar Polgári Párt jelöltje), Borboly Csabát, Ráduly Róbertet vagy valaki mást akar polgármesternek 2016 júniusától” — jelentette ki Ráduly. Hozzátette: függetlenül attól, hogy Borboly Csaba mit dönt, ő mindenképpen megmérkőzik a választáson.

Ráduly felkérése azt követően hangzott el, hogy Borboly Csaba március 15-én bejelentette: az RMDSZ színeiben indul a csíkszeredai polgármesteri tisztségért, de visszalép, ha Ráduly is elindul a versenyben. Ráduly választási indulása négy nappal később vált lehetővé, azt követően, hogy jogerősen megszüntették bírósági felügyeletét.

Borboly Csaba a marosvásárhelyi rádiónak elmondta: tartja magát a korábbi bejelentéshez, és nem kíván versenyezni Rádullyal. Füleki Zoltán, az RMDSZ csíkszeredai szervezetének az elnöke az MTI-nek elmondta: a szövetség hétfőn Ráduly jelöltségéhez kezdte gyűjteni a támogató aláírásokat.

Mind Ráduly Róbert, mind Borboly Csaba az RMDSZ meghatározó csíkszeredai politikusa, mindkettejük ellen hivatali visszaélés miatt emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség; Ráduly a vádemelés következtében lemondott a tisztségéből, Borboly viszont jelenleg is betölti az önkormányzati elnöki tisztségét.

Az elmúlt időszakban több hír jelent meg a sajtóban a két RMDSZ-es politikus közötti nézetkülönbségekről: 2015 júliusában egy tusnádfürdői fórumon Ráduly kijelentette, Borboly letért az autonómia útjáról, egy február végi interjúban pedig arról beszélt, hogy:
az RMDSZ „szétesett”, és míg a jelöltállítási kérdésében „keménykedik”, az autonómia ügyében hallgat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI