2016. április 27., szerda

Bődületes összeget nyúlt le Nagybánya polgármestere

Őrizetbe vette a Korrupcióellenes Ügyészség csúszópénz folyamatos elfogadása miatt kedden késő este Cătălin Cherecheșt, Nagybánya polgármesterét — közölte honlapján a DNA.


Cătălin Cherecheș, FCM Baia Mare, Nagybánya, DNA, korrupció, Románia
Cătălin Cherecheș - öngólt rúgott? — Forrás: Facebook 
A közlemény szerint a polgármester 2014-ben a nagybányai FCM labdarúgó klub vezető tisztségébe juttatta egy bizalmasát, és a klubnak juttatott önkormányzati támogatások egy részét visszakérte.

A bizalmas feljelentés alapján eljáró ügyészség kedden tetten érte a férfit, amint 30 ezer lej megjelölt pénzt fogadott el.


Az ügyészség szerint a polgármester 2015 tavaszán és nyarán 70 ezer lej csúszópénzt kapott a klubtól. Annak az előterjesztéséért, hogy 2016-ban az önkormányzat egymillió lejjel támogassa a klubot, egy cég tulajdonjogának az átengedését kérte egy bizalmasa részére. Két héttel ezelőtt pedig Cătălin Cherecheș 400 ezer lejt kért a feljelentőtől egy olyan támogatásból, melyet egy cég nyújtott a labdarúgó klubnak. A kért összeg a támogatásnak csaknem a felét tette ki.

A DNA-nak a polgármester előzetes letartóztatására vonatkozó indítványát várhatóan szerda este bírálja el a Kolozs megyei törvényszék.

Cherecheș 2011 óta Nagybánya polgármestere.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.