2016. április 1., péntek

Saul fia bemutató Sepsiszentgyörgyön

Saul fia, Nemes Jeles László, Röhrig Géza, Molnár Levente, Sepsiszentgyörgy, HátraArc, Transilvania Film, Tamási Áron Színház

Négy éves kulturális fővárosi sorozatában Sepsiszentgyörgy a Kép évét nyitotta meg február 19-én a Saul fia, azóta Oscar-díjas film portréinak tárlatával.


A HátraArc-kiállítást követően, a Kép éve keretében Sepsiszentgyörgyön április 4-én, 19 órától mutatják be Nemes Jeles László rendező alkotását a Tamási Áron Színház Nagytermében. A portrékiállítás után a sepsiszentgyörgyi közönség végre mozgóképen is „szembenézhet” az Oscar-díjas alkotással.

A Saul fia bemutatása óta sikertörténet:
  • meghívást kapott a 2015-ös cannes-i fesztivál hivatalos válogatásába, ahol elnyerte a fesztivál nagydíját,

  • a 73. Aranyglóbusz-gála díjkiosztó rendezvényén első magyar alkotásként kapta meg a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Aranyglóbuszt,

  • a 88. Oscar-gálán pedig elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.

A film egyik főszereplője Molnár Levente, a kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze, és Orbán Levente, a sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mozgásszínház társulatának tagja is játszik benne.
A Saul fia filmvetítésre a jegyek egységesen 12 lejbe kerülnek, a Városi Kulturális Szervezőirodában vásárolhatóak meg.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Transilvania Film és a Tamási Áron Színház.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: közlemény