2016. március 9., szerda

Újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

Ezúttal a Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown kapta meg a rangos szakmai elismerést — ezzel Budapesten már öt ilyen vendéglátóhely van.


Tiago Sabarigo, gasztronómia, Michelin-csillag, Budapest, Michelin Kalauz, Costes DownTown,
Costes DownTown, a legjobbak között — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A Costes DownTown tavaly júniusban nyitott meg a Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták.

Az étterem séfje Tischler Petra és Tiago Sabarigo.

Az első Michelin-csillagot 2010-ben a Ráday utcai Costes étterem érdemelte ki, a következő évben a Vörösmarty téri Onyx, 2014-ben a belvárosi Borkonyha, tavaly a XII. kerületben található Tanti került a listára.

Tiago Sabarigo, gasztronómia, Michelin-csillag, Budapest, Michelin Kalauz, Costes DownTown,
Tiago Sabarigo séf — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait és a mellékhelyiségeket is.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.