2016. március 3., csütörtök

Röhrig Géza: Tovább kell vinni 15 millió magyar összetartozásának pillanatát

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a budapesti Toldi moziban a Saul fia Oscar-gála után hazatért alkotógárdája.


Saul fia, Nemes Jeles László, Röhrig Géza, magyarság, Magyarország,
Röhrig Géza és Nemes Jeles László — Fotó: Kovács Tamás/MTI
Röhrig Géza, a film főszereplője sajátos élménybeszámolója után őszintén beszélt arról, milyen keserűséget érez, amikor a magyarok széthúzásával szembesül.

Elmondta, hogy nagyon megérintette az a sok üzenet, amit az Oscar-gála előtt és után kapott — úgy érezte, hogy 15 millió Sauljaként volt ott. Ennek kapcsán fejezte ki reményét, hogy amennyiben a politikai osztály és a társadalom is képes lesz túllépni a jobb- és baloldali berögződéseken, akkor talán megszűnhet a túlpolitizált világ táplálta társadalmi szakadás és megosztottság.
Ritka és felemelő pillanat volt, amikor a borítékot kinyitották, és az jutott eszembe - a megbékélésről lévén szó, hogy vajon megadja-e nekem a Jóisten, megélem-e azt még, amikor Magyarország első, már rendszerváltás után született miniszterelnökét beiktatják, és vajon az a miniszterelnök túl fog-e tudni lépni ezeken az ideológiai frontvonalakon és tud-e majd egy olyan országot úgy irányítani, ami sokkal kedélyesebb és gyakorlatiasabb, mint amit ma látunk? Nagyon remélem, hogy igen. 
Ezt a mi-ők retorikát most már tényleg nagyon abba kéne hagyni, mi itt egymásra vagyunk ítélve ezen a 93 ezer négyzetkilométeren, senki nem megy sehova... Jó lenne, hogy az a pillanat, ami az Oscar-díjátadó éjszakáján valahogy összehozta a magyarokat az egész földkerekségen, több is tudna lenni, mint egyetlen pillanat — foglalta össze gondolatait a színész.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.