2016. március 16., szerda

Rihanna lesz a Sziget-fesztivál sztárfellépője

Rihanna, Sziget-fesztivál, zene, Anti, Budapest, Umbrella, Sziget Festival, Anti World Tour
Forrás: Facebook/
Sziget Festival Official

Napjaink könnyűzenei életének egyik legnagyobb sztárja, Rihanna ad koncertet augusztus 11-én Budapesten, a Sziget fesztivál nulladik napján.


A barbadosi születésű 28 éves énekesnő legfrissebb, sorrendben nyolcadik lemeze, az év elején megjelent Anti anyagát Észak-Amerika legnagyobb stadionjai és arénái után exkluzív fesztiválkoncert keretében mutatja be a Szigeten.

A rhythm and blues, a pop, a reggae és a dance műfajában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő öt éve már járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában adott emlékezetes koncertet.Rihanna debütáló albuma, a Music of the Sun 2005-ben jelent meg; egy évvel később kiadott második anyaga, a Girl Like Me hozta meg első amerikai listavezető kislemezét, az SOS-t.

Az igazi áttörést a 2007-ben megjelent harmadik album, a kilenc Grammy-díjra jelölt Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyről három listavezető dal is kikerült: a Jay-Z-vel közösen rögzített Umbrella, a Take a Bow, valamint a Disturbia.
  • tizennégy alkalommal vezette az amerikai Billboard listát,
  • több mint 54 millió albumot és 210 millió kislemezt adott el világszerte,
  • nyolc Grammy-díj és ugyanennyi American Music Award „tulajdonosa”,
  • közösségi oldalait mintegy 100 millióan követik,
  • dalait már több mint nyolcmilliárdszor játszották le a YouTube-on. 
Az énekesnő Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete, és évek óta a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett segítője.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI