2016. március 29., kedd

Rangos elismerés Potozky Lászlónak

Egy olaszországi nemzetközi fotóverseny — a 11. Giuliano Carrara Nemzetközi Fotóverseny — első díját nyerte meg természetfotó kategóriában Potozky László. 


Concorso Fotografico Internazionale Giuliano Carrara, International Photographic Competition Giuliano Carrara, Potozky László, természetfotó
Fotó: Potozky László
A Polgár-Társ Alapítvány igazgatójának egy gabonatáblában álló őzbakról készült felvétele diadalmaskodott a rangos versenyen.

Potozky László kérdésünkre elmondta, nagyon örül a hírnek, és megtiszteltetés számára a rangos elismerés. A díjátadási ünnepségre májusban kerül sor — tudtuk meg a fotográfustól.

Concorso Fotografico Internazionale Giuliano Carrara, International Photographic Competition Giuliano Carrara, Potozky László, természetfotó
Potozky László
A Fotóművészek Nemzetközi Szövetsége (FIAP) égisze alatt szervezett fotóversenyre 1243 fényképész összesen 6499 fotót nevezett be; a természetfotó kategóriában 201 fotós vett részt 934 felvétellel. Ez utóbbi kategóriában lett első helyezett és FIAP-aranyérmes Potozky László.

A zsűri neves olasz, norvég, finn és spanyol fotográfusokból állt.

Potozky Lászlónak már több fotója szerepelt nemzetközi kiállításokon, természetfotóival számos díjat nyert.
Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.