2016. március 29., kedd

Országos bajnok lett a Sepsi-SIC

Kiütéses győzelemmel lett bajnok a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat.


román kosárlabda szövetség, Sepsi-SIC, Sepsiszentgyörgy, sport, kosárlabda,
Erdély András felvétele — Forrás: Facebook/Háromszék
A sepsiszentgyörgyi kosaras lányok kedden este 86—53-as arányú győzelemmel nyerték meg a női kosárlabda-döntő harmadik, Gyulafehérváron lejátszott mérkőzését.

Ezzel a Sepsi-SIC elhódította fennállása első bajnoki címét és felnőtt csapatsportban a női kosárlabdacsapat lett Sepsiszentgyörgy történetének első országos bajnoka. Ezzel a sikerrel mindent begyűjtött idén a Sepsi-SIC, hiszen a Román Kupában elért sikere után a bajnokságban is aranyérmes lett a háromszéki csapat.

Mint ismert a három győzelemig tartó összecsapásban múlt héten hazai pályán már két alkalommal győzedelmeskedett a Sepsi-SIC, és a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre a gyulafehérvári sportcsarnokban került sor, ahová mintegy 50 lelkes szurkoló kísérte el a zöld-fehér csapatot. A mérkőzés végén pedig fergeteges ünneplésre került sor:

„Zöld-fehér mennyország, miénk lett a bajnokság!” — énekelték a szurkolók.

A Sepsi-SIC Sportklub elnöke Miklós Zoltán a Sláger Rádiónak kifejtette:
Kikértük és megkaptuk a jussunkat, elvettük azt ami nekünk jár. Rengeteget dolgoztunk ebben a bajnoki szezonban, úgy érezzük ezt Sepsiszentgyörgy, Háromszék és Székelyföld megérdemelte.

Ismerős Arcok koncerttel ünnepelnek


Rusz István a Sepsi-SIC Sportklub kosárlabda szakosztályának vezetője bejelentette, hogy Sepsi-SIC-napot szerveznek március 31-én, csütörtökön Sepsiszentgyörgy főterén; az esemény keretén belül érdekes programokkal várják a kosárlabda-kedvelőket, mások mellett fellép az Ismerős Arcok együttes is.


Sepsi-SIC bajnok csapata:

Chucky Jeffery, Lovász Izabella, Kim Pierre-Louis, Kilin Tünde, Kokovay Melánia, Amanda Thompson, Andreea Lazăr, Tyaunna Marshall, Annemarie Părău, Matea Tavic, Anca Stoenescu, Shante Evans.

Zoran Mikes vezetőedző, Boér Ádám másodedző, Rusz István szakosztályvezető, Bartók Botond gyógytornász és Pásztori István menedzser asszisztens.

Kovács Zsolt

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Sláger Rádió