2016. március 18., péntek

Mint az ajkak érintése — Koncertajánló

Ha szeretnének hétvégéjüknek egy csöndes és bensőséges hangszínekkel átszőtt, de lüktető ritmusú és magával ragadó, lendületes indítást adni, bátran látogassanak el ma este a sepsiszentgyörgyi Park vendéglő Di Stefano bárjába.


Gayer Mátyás, Kristina Trezune, jazz, koncert, Sepsiszentgyörgy, Gayer Mátyás-Krisztina Trezune Duó,
Kristina Trezune és Gayer Mátyás — Fotó: Szerdahelyi Rita
Lehetőleg a párjukkal együtt érkezzenek, mert, közhely ide vagy oda, párosával szebb az élet, s az sem mellékes, hogy az est főszereplői is így — egészen pontosan duóban várják Önöket.

Nincs könnyű dolga annak a duónak, amelynek egyik fele „csak” a hangjával játszik, ugyanis a duó valódi hangszeres tagjára rendkívül nehéz feladat hárul: neki kell megadni az alapot az énekes számára, amit amúgy csak egy többszekciós együttes tud(na) produkálni: ritmust, lendületet, sok hangszínt és millió finom rezdülést. Azért nem elhanyagolható a másik fél érdeme sem, hiszen az ő segítsége, finom hangi „körítse” nélkül nem jönne létre az összhang, ami eggyé kovácsolja őket. Mint egy igazi párkapcsolatban.

Mindez tetten érhető, testközelből megfigyelhető Kristina Trezune, a 2013-as Marianne Mendt Jazzfesztivál legjobb énekese, és Gayer Mátyás, a fiatal jazz-zongorista nemzedék egyik legtehetségesebb képviselője, a Montreux-i Jazz Fesztivál döntőse intim hangulatú koncertjén.


A koncertet Lázár-Prezsmer Endre, a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület alapító-elnöke szervezte, az általa megálmodott és létrehozott jazz és improvizáció tábor keretében. (kgy)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.