2016. március 24., csütörtök

Mérkőzés a gyásznapon

román kosárlabda szövetség, Sepsi-SIC, brüsszeli merényletek, nemzeti gyász, Sepsiszentgyörgy,
Fotó: Szigyártó Szabolcs/
Crow Security
Sokakban felvetődött a kérdés, hogy a brüsszeli terrortámadások áldozatainak emlékére csütörtökre meghirdetett nemzeti gyásznap miatt megrendezik-e ma, vagy egy másik napra halasztják a Sepsi-SIC és Gyulafehérvár közötti, női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének második mérkőzését, lévén, hogy a nemzeti gyásznapra vonatkozó jogszabály egyebek mellett a kulturális- és sportesemények törlését is előírja.


Olvasóink kérdését Miklós Zoltánnak, a Sepsi-SIC Sportklub igazgatótanácsának elnökének tolmácsoltuk, aki elmondta, a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) a tegnap esti, első mérkőzés után közölte az álláspontját: a döntőt, bizonyos feltételek mellett, az eredeti ütemterv szerint folytatják, a második mérkőzést tehát ma 19 órától játsszák a Szabó Kati Sportcsarnokban.

Közleményében a FRB a belga állampolgárokkal, a kedd reggeli brüsszeli robbantások áldozatainak hozzátartozóival való együttérzését, szolidaritását és részvétét fejezte ki.

A FRB felhívja a szervezők figyelmét, hogy a nemzeti gyásznapra való tekintettel a mai napon tartandó összes mérkőzést a vonatkozó törvények betartásával szervezzék: eresszék félárbocra a lobogókat, a találkozók előtt egyperces néma csenddel emlékezzenek az áldozatokra, az eseményhez kapcsolódó szórakoztató mozzanatokat — zenei bejátszások, tánc — pedig töröljék a programból.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.