2016. március 2., szerda

Komoly összeggel támogatja Ákos Böjte Csaba „gyermekeit”

Ákos jelentős összeggel támogatja a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő tevékenységét — olvasható a zenész honlapján és Facebook-oldalán közzétett közleményben.


Ákos és Böjte Csaba az Andante Borpatikában — Fotó: Facebook/Ákos
Ákos és Böjte Csaba az Andante Borpatikában — Fotó: Facebook/Ákos
Az énekes-dalszerző már egy évtizede kapcsolatban van a ferences szerzetes vezette alapítvánnyal.

Énekelt árva gyerekek karácsonyi ünnepségén a parajdi sóbányában, vitt ajándékot a szovátai gyermekotthonba, 2007-ben és 2008-ban a Fonogram-díjához járó pénzjutalmát is a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlotta fel.
Ez a legnagyobb egyéni adomány a dévai Szent Ferenc Alapítvány történetében. Igyekszünk a lehető legjobb árfolyamon átváltani gyermekkacagássá, jó magyar szóvá. Ez a támogatás az anyaotthonaink, gyermekvédelmi központjaink számára váratlan tavaszi angyaljárás. Isten fizesse meg! — köszönte meg az adományt a ferences szerzetes.
A dévai Szent Ferenc Alapítvány az 1993-as indulás óta több ezer árva vagy rászoruló kisgyermek sorsáról gondoskodik; Erdély-szerte számos gyermekotthont és napközit üzemeltet, emellett keresztszülői programot indított. Létrehívója Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

Kiegyezés a Telekommal


A közlemény arra is rámutat, hogy az adakozást megelőzően Ákos lezárta együttműködését a Magyar Telekommal — a tájékoztatás szerint a partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sok éves, eredményes közös munkát.


A Magyar Telekom december 16-án jelentette be, hogy felbontja szponzori szerződését Kovács Ákos énekessel, az Echo TV-nek adott interjúja miatt. A december 13-i műsorban az előadó egyebek mellett azt mondta, hogy „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”. Arra a kérdésre, hogy mi a dolguk, kifejtette: „a női princípiumot beteljesíteni (...) valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni”.

A szerződésbontást a Telekom azzal indokolta, hogy nem tartja összeegyeztethetőnek az interjúban az elhangzottak szellemiségét a cégcsoport hitvallásával és értékrendjével.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.