2016. március 4., péntek

Johannis Iliescunak adta Tőkés érdemrendjét

Újabb meglepetés: miután kiemelt figyelemmel követte, ahogy egyik Argeș megyei kisbaba a másik után vesztette el egy rejtélyes vírussal és a román kórházakban uralkodó állapotokkal folytatott ádáz harcát, Johannis úgy döntött, azonnal intézkednie kell.


Tőkés László érdemrendje, Tőkés László, Times New Roman, Klaus Johannis, Románia Csillaga, Ion Iliescu, temesvári forradalom
Forrás: Times New Roman
Visszavonta a Románia Csillaga érdemrendet Tőkés Lászlótól, attól a magyartól, akinek a románok a szabadságukat köszönhetik.

És ha már az elnök úr kezébe került a dekorációt, azt azonnal ki is kellett biggyesztenie valakire, s ki másnak is adhatta volna, mint Ion Iliescu egykori államfőnek, születésnapi ajándék gyanánt.
Aggódva vettem tudomásul, hogy a legmagasabb román állami kitüntetést annak a személynek adták, aki 1989-ben kirobbantotta a Temesvári népfelkelést, úgyhogy visszavontam tőle és átadtam annak az embernek, aki vérbe fojtotta a forradalmat és 20 évvel meghosszabbította a kommunizmus időszakát Romániában. Nemcsak azért jártam el így, mert így tanácsolta Dan Mihalache SZDP-s tanácsadóm, hanem mert ilyen vagyok én, egy kicsit butácska — nyilatkozta az elnök.
Iliescu megköszönte Johannisnak, majd kifejtette: „Nem hittem volna, hogy ezek a szavak valaha elhagyják az ajkaimat, de azt hiszem elhamarkodottan neveztem ostobának Mircea Geoană-t. Ha tudomásom lett volna arról, hogy Ön is megjelenik a román politikai színtéren, vártam volna a minősítéssel.”

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Times New Roman