2016. március 7., hétfő

Doppingoláson kapták Maria Sharapovát

A korábbi világelső orosz teniszező egy Los Angelesben tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon.


Maria Sharapova, tenisz, dopping, Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, WADA, Australian Open,
Maria Sharapova — Fotó: Kevork Djansezian / Getty Images
Az ötszörös Grand Slam-tornagyőztes a sajtóeseményen ismertette: tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga — meldonium —, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére.

Elismerte, hogy december 22-én megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől (WADA) a legújabb változásokat tartalmazó levelet, de nem nézte át a listát.

„Hatalmas hibát követtem el” —

ismerte el a világranglistán jelenleg hetedik helyezett, 28 éves teniszező, akit már hivatalosan is értesítettek a pozitív eredményről.

Sharapova elmondta: a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.


A leendő büntetés nagyságáról egyelőre nincs információ.

Az orosz teniszezőt az amerikai Serena Williams búcsúztatta az idei Australian Open negyeddöntőjében, azóta sérülés miatt egyetlen tornán sem indult.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI