2016. március 23., szerda

Böjte Csaba: Ha orvos lennék, nyugtató helyett gyereket írnék fel

Heti Válasz, Ákos, Böjte Csaba, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, adomány, hit, család, gyermekvállalás,
Forrás: Digitalstand
Csütörtökön megjelenő friss számában nagyinterjút közöl Böjte Csaba ferences szerzetessel a Heti Válasz.


Az interjúban az elhagyott, árva és hátrányos helyzetű gyermekek gondozásával foglalkozó dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója egyebek mellett a Jóisten orvosságáról, de Ákos mesébe illő pénzadományáról is beszél: a Kovács Ákostól kapott 50 millió forint a gyermekotthonaik félévnyi költségvetésének felel meg — mondja Böjte Csaba az interjúban, amiből az is megtudhatjuk, hogy: „A pénz legjobban gyerekbőrben kamatozik”.

A hetilap internetes oldala ízelítőül egy terjedelmes idézetet közöl az interjúból:
Magyarországon 1979-1980-ban 160 ezren születtek, az utóbbi években meg 80-90 ezren. Európában naponta hat-hétezer abortusz van — körülbelül annyi, amennyi menekült jött az elmúlt hónapokban 24 óra alatt. Ezekre a problémákra egyetlen megoldás van: a gyermekkacagás. A személyesebb bajokra is ugyanez az orvosság.
Valamelyik karácsonykor odajött hozzám az egyik gyerek nálunk, mondván: pap bácsi, miért van az, hogy anyukám ilyenkor sem hív fel, nem jön utánam soha, pedig volna pénze, már Nyugaton él? Erre mit tudok válaszolni? Pont semmit. Ha meg kibökök valamit, azzal csak elmaszatolom a dolgokat. Mondtam hát neki: ej, de borzos vagy ma. Erre ő: nem is vagyok az! Dehogynem, és azzal jól összetúrtam a haját, elkezdett kacagni, majd csavartam egyet az orrán, megragadtam a derekát, feldobtam jó magasra, kifogtam háromszor-négyszer, ő meg elkapta a nyakamat, megölelt.

A gyerek tényleg olyan, mint az orvosság: használat előtt fel kell rázni. És ezzel a módszerrel én is biztosan tovább élek legalább öt évvel. 

Kétezer éve talán nem volt sok probléma a világon, amelyre megoldást kért az emberiség? És mi volt a Jóisten orvossága? Hát nem egy betlehemi kisded, nem a kacagó gyermek Jézus? Nem az történt, hogy az Istenfiú, mielőtt egyetlen csodát tett volna, mielőtt egyet is prédikált volna, elkezdett kergetőzni, bújócskázni Názáret utcáin? Ipiapacs egy, kettő, három, Jézus a bokorban! Szóval, ha orvos lennék, a csomó nyugtató meg diazepám helyett én bizony gyereket írnék fel.”
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: valasz.hu