2016. február 26., péntek

Szombaton eldől, ki képviseli Magyarországot az Eurovízión

A Dal 2016 fináléjába jutott nyolc produkcióból először a négytagú szakmai zsűri — 4, 6, 8 és 10-es pontozással — választja ki a négy legjobbat, a végeredményről a tévénézők szavazatai döntenek.


A Dal, A Dal 2016, Eurovíziós Dalfesztivál, Magyarország, Vásáry André, Tóth Andi, Berkes Olivér, Freddie, Parno Graszt
A második középdöntő továbbjutói: Vásáry André, Tóth Andi és Berkes Olivér, Freddie, valamint a Parno Graszt együttes — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A legtöbb voksot kapott versenyző nyeri A Dal 2016-ot és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Stockholmban.

A tévénézők háromféleképpen szavazhatnak:
 1. A Dal 2016 applikáció segítségével,
 2. a verseny honlapján,
 3. sms-ben.

A döntőbe jutott előadók és dalok:

 1. Freddie: Pioneer — elő- és középdöntőjét egyaránt megnyerte 2. Petruska András: Trouble in My Mind — elő- és középdöntőjét egyaránt megnyerte 3. Oláh Gergő: Győz a jó

 4. Parno Graszt: Már nem szédülök

 5. Kállay Saunders Band: Who We Are — ha ez a produkció győzne szombaton, Kállay-Saunders András lenne az első magyar előadó, aki másodszor is képviselhetné az országot az Eurovízión: 2014-ben Koppenhágában a döntőben az 5. helyen végzett Running című dalával;

 6. Berkes Olivér és Tóth Andi: Seven Seas — a dalt kétszer is a közönség juttatta tovább;

 7. Vásáry André: Why

 8. Mushu: Uncle Tom
A műsor történetében először lesz nemzetközi sztárvendég: a minszki születésű norvég Alexander Rybak énekes és hegedűvirtuóz, a 2009-es Dalfesztivált nyertese. A „hazai”extra produkciót A Dal tavalyi győztese, Csemer Boglárka BOGGIE szolgáltatja.

A Dal, A Dal 2016, Eurovíziós Dalfesztivál, Magyarország, Frenreisz Károly, Pierrot, Zséda, Both Miklós
Frenreisz Károly, Pierrot, Zséda és Both Miklós — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Az idei dalválasztó műsor szakmai zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Pierrot zenei producer és előadó; valamint Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója szerepel.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.