2016. február 29., hétfő

Oscar-díjat nyert a Saul fia

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben.


Saul fia, Nemes Jeles László, Röhrig Géza, Oscar-díjak, Magyarország, Molnár Levente, Holokauszt,
Nemes Jeles László — Forrás: The Oscars 2016
Nemes Jeles László rendező holokausztdrámája az első magyar alkotás, amely 1982 óta elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését — harmincnégy évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve diadalmaskodott.

A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott alkotótársainak, köztük a főszereplő Röhrig Gézának, valamint Magyarországnak, amiért támogatta a filmet.
Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film — fogalmazott.


A Saul fia a Mustang című francia, A kígyó ölelése című kolumbiai, az Egy háború című dán és A sivatagon át című jordániai filmmel volt versenyben.

A magyar film nagy napja


Orbán Viktor hétfőn a Facebook-oldalán reagált arra, a Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.


„A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük” — olvasható a bejegyzésben.

KAPCSOLÓDÓ:
Röhrig Géza: Trianonról is kellene egy nagy erejű művészfilmet készíteni

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI