2016. február 11., csütörtök

Orbán szerint valami készül Merkel boszorkánykonyhájában

A Magyar Idők értesülései szerint a Fidesz-KDNP-frakciószövetség lillafüredi ülését megnyitó beszédében Orbán Viktor egy német-török titkos paktumról beszélt.


Angela Merkel, menekültválság, migráció, Orbán Viktor, Németország, Törökország,
Angela Merkel német kancellár gúnyfigurája a kölni karneválon — Fotó: Martin Meissner/AP/MTI
A két fél állítólag már megállapodott abban, hogy bevándorlókat szállítanak az unió területére.
A titkos megállapodás lényege az, hogy 4-500 ezer bevándorolót közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nemcsak Németországnak kellene befogadnia őket, hanem kötelező erővel szétosztanák őket a tagállamok között - olvasható a napilap honlapján csütörtökön megjelent cikkben.
Az írás szerint a kormányfő, a Fidesz elnöke a következő időszak egyik legfontosabb feladatának a török-német paktum elhárítását nevezte, és arról is beszélt a kormánypárti képviselőknek, hogy meggyőződése szerint még ennek a titkos megállapodásnak az esetleges végrehajtása sem állítaná meg magát a példátlan méretű migránsáradatot, így az egész „ostrom" még évekig sújtja majd Európát.

A miniszterelnök úgy tudja, hogy a paktumot már megkötötték, de egyelőre nem merik nyilvánosságra hozni azt.

Orbán Viktor arról tájékoztatta a kormánypárti képviselőket, hogy a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, Törökország pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ezt kikényszerítse.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI